UFC-middengewicht kampioen Adesanya behoudt titel in Arizona, VS

Nieuw-Zeelander Israël Adesanya heeft zaterdagavond 12 juni in een  herkansingsgevecht de Italiaan Marvin Vettori voor de UFC-middengewicht-titel in de Gila Arena, Glendale, Arizona (VS), verslagen. Het was de derde titelverdediging voor de Nieuw-Zeelander en zijn tweede gevecht met Vettori. versloeg Vettori via unaniem besluit (50-45, 50-45, 50-45) in de UFC 263-strijd om zijn titel.

Adesanya en Vettori brachten ruim 25 minuten staande door in de UFC-Octagon op het initiatief van de Nieuw-Zeelander, die liet zien dat hij meer in zijn mars had om takedowns te pareren dan zijn uitdager. 

Elke keer dat Vettori op de grond werd gegooid, kwam Adesanya weer snel overeind. Het gevecht was in het voordeel van Adesanya in de vierde en vijfde ronde, waarbij Vettori moeite had om de kampioen te raken met stoten en trappen.

Adesanya en Vettori ontmoetten elkaar voor het eerst in april 2018, voordat ze allebei de beste kanshebbers waren in de divisie. Adesanya won de wedstrijd van drie rondes via een zogenoemde split decision. Vettori, die op nummer 3 stond in ranglijst op weg naar zijn eerste UFC-titelkans, zag zijn overwinningsreeks van vijf gevechten tot een einde komen. Dit was de eerste nederlaag voor de Italiaan sinds 2018.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: