Leo Brunswijk verdedigt gang naar het IMF

In een interview met een radiostation in St. Laurent (Frans Guyana) op 4 juni, in het programma Lowe Mang Paansu, is Leo Brunswijk ingegaan op het feit dat de huidige regering ervoor heeft gekozen om met het IMF (Internationaal Monetair Fonds) in zee te gaan.

Brunswijk zeu onder meer, dat de huidige regering geen keus had, gezien de financiële chaos die de vorige regering heeft gecreëerd. Er is geen geld, al dat geld is opgemaakt door de regering Bouterse, zei hij. Het IMF was de laatste optie voor Suriname voor financiële steun. Verder stelde hij, dat als je als land met het IMF in zee gaat, je aan bepaalde voorwaarden en eisen van die organisatie moet voldoen, zoals bezuinigen op de overheidsuitgaven en subsidies afbouwen, geen vaste wisselkoers, maar een koers op basis van vraag en aanbod.

Al deze maatregelen gaan ertoe leiden, dat het leven voor de gemiddelde burger zwaarder gaat worden. Maar, het is aldus Brunswijk, doorbijten totdat de economie weer op spoor is en dan zullen de vruchten geplukt worden. Hij vroeg begrip en medewerking van de samenleving om zaken aan te pakken en het land weer op dat juiste spoor te brengen.

Ook riep hij de mensen op om zich te houden aan maatregelen die zijn ingesteld om de Covid-19 pandemie onder controle te krijgen in het land. 

Leo Brunswijk is de jongere broer van vicepresident Ronnie Brunswijk.Hij zit aan als president-commissaris in de Raad van Commissarissen van Staatsolie en in de Raad van Commissarissen van de EBS. Verder zit hij in de Raden van Commissarissen van NV Havenbeheer, de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) en is hij voorzitter van het bestuur van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en Voertuigen in Suriname (SHMS). Velen vragen zich overigens af of hij in staat is al deze functies naar behoren te kunnen uitvoeren. 
VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: