Oud-Thaibokser Frank Lobman overleden

Frank Lobman, de in Paramaribo geboren thaiboks-legende, is op 65-jarige leeftijd overleden na zijn strijd tegen een slopende ziekte te hebben verloren. Lobman was vijf keer Europees thaiboks-kampioen en had een verbazingwekkende 90 procent knockout gemiddelde, zo bericht de website vechtsportinfo vrijdag 11 juni.

Diverse oud-vechters staan op social media stil bij het overlijden van Lobman, waaronder Remie Burke.

Tijdens zijn carrière versloeg Lobman diverse grote jongens, waaronder de Britse kampioen Steve Taberner, Bas Rutten en Ken Shamrock en vocht onder de vlag van organisaties als Pancrase PKA en K-1.

Lobman was een prominente vechter in de jaren 1980 en begin 90’er jaren.

In 1991 versloeg hij de UFC-legende Bas Rutten in een Europees titelgevecht. In 2002 ging Lobman ‘met pensioen’. Zijn laatste gevecht was op 16 maart 2003 tegen de legende Jan Oosterbaan, een 20-jarige rematch van een eerder gevecht in de Rotterdamse Ahoy.

Oosterbaan maakte het overlijden van Lobman, zijn oude rivaal en vriend, donderdagavond bekend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: