Drie verdachten opgepakt die vrouw (61) beroofden van gouden halsketting

Auto met verdachten door politie klemgereden op Monplaisirweg

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben maandagmiddag 7 juni M.C. (30), G.D. (34) en de 31-jarige A.J. op de Mon Plaisirweg klemgereden. De drie worden ervan verdacht zich eerder op die dag schuldig te hebben gemaakt aan de roof, onder bedreiging van een vuurwapen, van een gouden halsketting van een 61-jarige visverkoopster bij een tankstation aan de Indira Gandhiweg.

Agenten van het politiebureau de Nieuwe Grond troffen ter plaatse de benadeelde aan en zij verklaarde aan de politie dat zij onder bedreiging van een vuistvuurwapen door twee mannen van haar gouden halsketting was beroofd. Na de roof renden de twee verdachten in de richting van het servicestation, waarna zij in een gereedstaande auto stapten die in volle vaart weg reed richting de Mon Plaisirweg.

Na een gelanceerde algemene oproep voor de politie-eenheden op het veld werd het gebied uitgekamd. Het RBTM signaleerde de drie verdachten in een auto en reed vervolgens en de auto klem. De drie mannen beweerden, dat zij autopech hadden en op een monteur zaten te wachten. Aan de hand van de beschrijving en de signalementen van de twee mannen die de beroving hadden gepleegd, ging het RBTM over tot de aanhouding van het drietal.

Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig troffen agenten  een vuistvuurwapen zonder patronen aan. De buit gemaakte halsketting is nog niet achterhaald. De drie verdachten werden samen met het voertuig en het in beslag genomen vuistvuurwapen overgedragen aan de politie van het bureau De Nieuwe Grond.

Bij confrontatie herkende de vrouw de twee mannen die haar van haar gouden halsketting hadden beroofd positief. Bij de voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie verklaarde één van de verdachten dat er nog twee mannen in het voertuig zaten, aan wie zij na de beroving de halsketting hadden overhandigd. Die twee kompanen zouden op een bepaald moment uit het voertuig zijn gestapt en te voet hun vlucht hebben voortgezet richting de Indira Ghandiweg. Aan de opsporing en aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

De verdachte M.C. was eerder al ter zake beroving ingesloten geweest en was nauwelijks drie weken op vrije voeten. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hij samen met zijn twee kompanen in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: