Drie lockdown overtreders met drugs opgepakt in nacht 3-4 juni

De zogenoemde stootgroep van het Korps Politie Suriname, bijgestaan door militairen van het Nationaal Leger, heeft in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juni, tijdens surveillancewerkzaamheden, drie lockdown overtreders op twee afzonderlijke locaties aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 9 juni.

In de Waaldijkstraat ter hoogte van de Anton de Komstraat werd de 25-jarige I.M. staande gehouden. Deze man had geen dispensatie​ ​bij zich en kon ook niet verklaren waarom hij op straat was. Kort voordat hij in de politiebus werd geplaatst, ging de politie over tot de veiligheidsfouillering. Bij die gelegenheid werd een hoeveelheid marihuana in een plastic zakje in de broekzak van de man gevonden. De man werd in de boeien geslagen en de marihuana werd in beslag genomen.

Het gemengd team zette de surveillance voort en hield aan de Menckendam de 21-jarige C.P. en M.M. (19), die in een auto zaten, ​ ​staande. De twee konden op het moment van hun staandehouding geen​ dispensatiebewijs noch een rijbewijs overleggen. Terwijl de agenten bezig​ ​waren, namen zij een sterke geur vanuit het voertuig waar.

In opdracht van de ter plaatse aanwezige Hulpofficier van Justitie​ ​werd de auto doorzocht. Daarbij werden in totaal achtenvijftig (58) Xtc-pillen, die in een zwarte plastic zak in het voertuig waren verborgen, aangetroffen. 

Bij de veiligheidsfouillering trof de politie op een van de jongens in een schoudertas enkele zip lockzakjes met marihuana aan. De drug, de twee jongens en de auto werden  in beslag genomen en overgedragen aan de politie van Latour.

De eigenaar van het voertuig, de 21-jarige G.C. werd zondag 6 juni door​ ​de politie van het bureau Latour achterhaald en eveneens in de kraag gevat.

G.C. verklaarde aan de politie dat hij de drug in het voertuig had gezien, maar niet wist van wie het was. De vier jongens werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: