Verkoop van mond- en neusbedekkingen verloopt vlot

‘De verkoop van mond- en neusbedekkingen gaat nu toch vlot’ zegt Brigitte woensdag 9 juni tegenover Dagblad Suriname. Zij is modiste van huis uit en eigenaresse van een slush shop.

 ‘Al in 2019 ging het slap met bestellingen, ik kreeg kleine bestellingen van klanten om alleen jaardagpakjes te maken of een stel voor bruidsmeisjes. In 2020 ging het nog erger, maar toen besloot ik op een moment om te beginnen met het maken en ontwerpen van mond- en neusbedekkingen. De verkoop verliep eerst ook moeilijk, ik besloot toen voor mijn zaak een andere shop te openen, dus de slush shop en daarnaast doe ik ook online bestellingen. Als de situatie dan toch de betere kant op gaat of helemaal geaccepteerd wordt, waarbij men normaal kan leven en werken, dan gaat mijn modiste zaak volledig open.’

‘De bestellingen die nu binnenkomen zijn vaak gezinspakjes of mond- en neusbedekkingen, soms compleet met een pakje. De verkoop gaat nu wel vlotter van de mond- en neusbedekkingen. Ik heb na goed afstemmen ook enkele in winkels liggen en heb gemerkt dat de verkoop heel vlot gaat. Ik wachtte eerder misschien een maand voor ik weer leverde, maar nu doe ik dat binnen twee weken. Ook krijg ik vaak bestellingen voor gekleurde mond- en neuskapjes, dus wegwerpkapjes. Het mond- en neuskapje dat ik ontwerp kan weer gebruikt worden na gebruik, gewoon goed wassen met lauw water. Ik hoop alleen dat business zo goed blijft gaan, want ik heb uiteindelijk ook mijn lasten te betalen.’

Ook een winkelier geeft aan, dat de wegwerp mondkapjes verkocht worden. ‘Dagelijks worden ze door klanten gekocht. Omdat het dragen van een mond- en neusbedekking verplicht is in de zaak en enkele klanten vergeten een mee te nemen. Je hebt dagen waarop ik anderhalve doos gebruik of een complete doos zelfs’, zegt de winkelier.   

TM

error: Kopiëren mag niet!