Maandelijks SRD 3 miljoen voor BGVS

Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS)  wordt per direct maandelijks met SRD 3 miljoen gesubsidieerd. De regering wil hiermee de voorziening van geneesmiddelen voor de samenleving garanderen. 

Brandstof wordt vooralsnog middels subsidie betaalbaar gehouden voor de samenleving. Dit deelde president Chandrikapersad Santokhi woensdagmiddag 9 juni mee op een persconferentie van de regering. 

De overheid ontvangt geen government take meer. Sedert het loslaten van de wisselkoers begin deze week zijn de brandstofprijzen aan de pomp niet substantieel gestegen. Import van brandstof werd tot afgelopen weekend volgens de toen nog geldende douanekoers van SRD 14,26 voor de Amerikaanse dollar ingeklaard. 

Thans geldt slechts één koers, met name die welke dagelijks middels vraag en aanbod wordt vastgesteld. De wisselkoers is woensdag geëindigd op SRD 21,086 voor de Amerikaanse dollar. Afgelopen maandag was de koers SRD 20,961, een stijging van ruim 12 cent dus.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: