Voorlopig verhoging SWM-tarieven slechts voor groot verbruikers

De aanpassing van de SWM-tarieven voor waterverbruik zal vooralsnog alleen gelden voor grootverbruikers. Tot deze categorie worden gerekend waterverbruikers van 16.000 liter per maand. Ingaande september 2021 zullen deze grootverbruikers het tarief van SRD 16,47 per kubieke meter betalen. Dit is de reële kostprijs van water. 

De gewone huishoudens zullen nog het huidige tarief van SRD 2,64 betalen. President Chandrikapersad Santokhi deelde dinsdag 8 juni in De Nationale Assemblee mee, dat zoals bij de EBS het geval is, ook de overheidssubsidie aan de SWM afgebouwd zal worden. 

De SWM-tarieven liggen thans ver beneden de kostprijs. De president benadrukte, dat het beleid van de regering voor wat betreft de watervoorziening thans gericht is om drinkwater voor de totale bevolking beschikbaar en bereikbaar te houden.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: