Jongen (21) verdacht van woninginbraak in Badoellaweg

De 21-jarige R.D. is door de politie van het bureau Latour dinsdag 25 mei voor diefstal via braak op zijn woonadres te Ephraimzegen aangehouden, aldus bericht het Korps Politie Suriname maandag 7 juni.

R.D. wordt ervan verdacht samen met zijn voortvluchtige kompaan L. in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Badoellaweg.

De bewoonster deed op 23 mei aangifte van de inbraak. Ze verklaarde op 22 mei haar woning te hebben verlaten en toen ze de volgende dag weer thuis kwam zag ze dat haar huis overhoop was gehaald. 

De verdachten hebben een horloge, sieraden, T-shirts, een naaimachine, een gascilinder, telefoontoestellen, slippers en een fles kwik gestolen.

Toen een dochter van de vrouw op maandag 24 mei naar de winkel ging, zag zij R.D. met enkele van de gestolen sieraden van haar moeder. Daarbij hield zij de verdachte voor, dat die sieraden van haar moeder zijn. Bij die gelegenheid koos de verdachte het hazenpad.

De bewoonster ging vervolgens dinsdag 25 mei naar de woning van D. die op dat moment met een gestolen oorbel en het horloge van de vrouw rondliep. De vrouw gaf hem gelijk aan, dat de oorbel en het polshorloge van haar waren en bij een inbraak uit haar woning waren gestolen. De verdachte bekende de inbraak en diefstal te hebben gepleegd met een andere jongen. De politie, die inmiddels in kennis was gesteld, hield bij aankomst R.D. aan. 

Op hem werden een deel van de buit teruggevonden. Hij verklaarde de naaimachine te hebben verkocht. Deze werd op het adres van de heler achterhaald en in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd R.D. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompaan L. en de heler wordt nog gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: