Helga Meerzorg: “Ik heb een hart van liefde naar mijn medemens”

In deze moeilijke periode van de Covid-pandemie zijn mensen als Helga Meerzorg erg bijzonder en onmisbaar. Helga Meerzorg woont in het district Para en houdt zich bezig met sociaal werk naast haar reguliere baan.

“In het dagelijks leven ben ik bezig met sociaal werk. Ik help graag, men hoeft mij niet te vragen, ik kom altijd op tijd aan wanneer iemand in nood verkeert. Het zit in mij om vrijwilligerswerk te doen. Geld moet er zijn, maar het maakt niet gelukkig. Ik doe sociaal werk binnen Para en soms ook buiten mijn district. Ik zit ook in een vrouwenorganisatie, waar ik de voorzitter ben en het gaat super goed. Bij mij gaat het niet om geld, ik heb een hart van liefde naar mijn medemens, dat ben ik Helga Meerzorg.’

Helga is recentelijk gestart met het broden project van Germain May. “Ik heb Para onder mij, om te coördineren en het gaat super goed. In drie dagen had ik verschillende wijken, locaties gedaan. Elke locatie die ver was verwijderd kreeg 2.000 broden, binnen Bernharddorp 1.000 broden per locatie. Op Billiton 500 broden en op Witsanti 1.500 broden. Vierkinderen, Bersaba en Republiek kregen elk 500 broden.” Helga stelt, dat de opkomst bij alle locaties goed was en dat de mensen gehoor gaven aan de Covid-maatregelen. 

De mensen reageerden super enthousiast en erg dankbaar. Ze kreeg reacties te horen als “dank u wel meneer May en mevrouw Helga. We zijn dankbaar voor dit geweldige gebaar. Nog velen na deze”.

Helga vertelt, dat de laatste locatie die ze bezocht had, Pikin Saron was. “De mensen waren heel blij.” Het doet Helga heel goed als ze anderen blij kan maken en ze wil zeker sociaal werk blijven doen.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: