Selectie van Natio door coach Gorré bekendgemaakt

Bondscoach Dean Gorré van Natio heeft vrijdagmiddag 4 juni de selectie bekendgemaakt van het basiselftal dat het veld van het Franklin Essed Stadion om 20.00 uur op gaat voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Caribische eiland Bermuda. Gespeeld gaat worden in een zogenoemde 4-3-3 formatie, aldus de Surinaams Voetbal Bond, SVB.

Sheraldo Becker (Union Berlin), Ryan Koolwijk (Almere City) en Ridgeciano Haps (Feyenoord) maken hun debuut bij Natio. Gorré heeft Werner Hahn onder de doellat geplaatst. Aanvoerder Ryan Donk en Shaquille Pinas (ADO Den Haag) starten als centrale verdedigers. Debutant Haps begint op de rechtsbackspeler en Kelvin Leerdam linksback.

Op het middenveld krijgt debutant Koolwijk een verdedigende rol. Als aanvallende middenvelder staan naast elkaar Diego Biseswar (PAOK Saloniki) en Tjaronn Chery (Maccabi Haifa). Centraal in de aanval krijgt Nigel Hasselbaink (Hapoel Bnei Sachnin) wederom een kans om te schitteren. Hij wordt vanuit rechts bediend door Becker en vanuit links door Florian Jozefzoon (Rotherham United).

De wedstrijd, zonder toeschouwers, begint om 19.00 uur. In poule B speelt zaterdag Aruba tegen Canada. Op 8 juni volgt de uiterst belangrijke match in de Amerikaanse stad Chicago van Natio tegen Canada. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: