Zorgelijke situatie in Mungra Medisch Centrum: beddentekort Covid-opvang dreigt

Tegenover de redactie van Dagblad Suriname schetst de directrice van het Mungra Medisch Centrum, MMC, in Nieuw Nickerie, Shaista Abdul, dinsdagmiddag 1 juni een zorgelijke situatie wat betreft de opvangcapaciteit van Covid-19 patiënten. Er dreigt een tekort aan bedden voor de opvang en zorg van Covid-19 patiënten.

‘De situatie ziet er niet zo mooi uit. We hebben nu 24 Covid-patiënten, waaronder 3 op de Medium Care Unit. Daarnaast bevinden zich 5 Covid-19 positief geteste personen in isolatie in het Staatslogeergebouw, 12 in het VHP Centrum, 34 in Apoera en 4 in het district Coronie.De meeste zijn zuurstofbehoeftig.’

De Covid-afdeling van het MMC is vol, aldus Abdul. ‘De reguliere zorg wordt nu afgeschaald op de mannenafdeling. We kunnen nog drie kamers gebruiken voor Covid, zodanig dat de groene zone en rode zone elkaar niet doorkruisen. De rode zone is waar Covid-positief geteste patiënten liggen. Willen we uitbreiden dan moeten we rekening houden met de reguliere zorg.’

Volgens Abdul is de opnamecapaciteit ‘nu zeer ernstig te noemen.’ “Als de Covid-19 afdeling helemaal vol is, 28, dan zitten we op max. De mannen afdeling heeft nog voldoende plekken voor de “normale patiënten”. Alleen noodzakelijke, levensbedreigende  situaties worden opgenomen. Alhoewel de situatie explosief is, kan de gemeenschap  nog steeds rekenen op een goede opvang, behandeling en verpleging vanuit het MMC”.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: