Vee te Stalweide, Nanni Polder, tot buik in het water

Koeien te Stalweide in de Nanni Polder in het district Nickerie, staan tot hun buik in het water. Het weiland waarop ze zijn en grazen is onder water gelopen. De redactie van Dagblad Suriname werd over die situatie geïnformeerd en ontving het nodige beeldmateriaal dat duidelijk maakt, dat de situatie voor de dieren ernstig is.

Het VHP-Assembleelid MohamedSafiek Gowrie bevestigt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de situatie te Stalweide ernstig is en dat de oorzaak van de huidige wateroverlast gelegen is bij de bekende rijstondernemer Manglie.

‘Rijstondernemer Mangli heeft koker dichtgemaakt’

‘De situatie bij Stalweide is ernstig. Voorheen was het goed, er was een koker de voor afvoer van overtollig water uit de polder. Maar, die koker is dichtgemaakt in opdracht van Mangli, omdat die nog 200 hectare padi moet oogsten en omdat water zijn bedrijf is binnen gegaan. Daarom had Mangli die koker dichtgemaakt. Maar gisteren hebben we die koker weer opengemaakt, omdat de situatie in de Stalweide ernstig was. Het water stond bijna tot aan de buik van de koeien, kalfjes gingen verdrinken. Zo’n 12 kalfjes waren al overleden en een groep van zo’n 100 kalfjes was op een berg padikaf. Dat kaf wordt daar gedumpt, dus allemaal waren daar op.’

Gowrie: ‘Dus we hebben met spoed de koker weer opengemaakt met een graafmachine. Het water stroomt nu wel weer weg, maar het gaat zeker nog een paar dagen duren voordat al het water is afgevoerd.’

De VHP-politicus zegt niet te hopen, dat Mangli weer overgaat tot het dichtmaken van de koker. Hij beweert, dat zijn rijstvelden onder water staan en dat hij nog moet oogsten. Ik heb hem gisteren telefonisch gesproken en gezegd, dat er zeker 2.000 koeien in de Stalweide zijn die in gevaar zijn. Dus ik hoop dat hij hiermee rekening houdt.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: