Stroomtarieven mogelijk per 1 juli verhoogd – De koers wordt zeer binnenkort vrijgegeven

Begroting wordt nog deze week of begin komende week bij parlement ingediend – Verhoging AOV, Kinderbijslag en pensioenen

De verhoging van de elektriciteitstarieven gaat mogelijk al per 1 juli in, zo heeft Dagblad Suriname uit zeer betrouwbare bron vernomen. Daarnaast wil de regering rond die datum overgaan tot een salarisverhoging van tussen de 20 en 25 procent.  Ook wil men een verhoging doorvoeren voor de AOV, de Algemene Kinderbijslag en de pensioenen. Op een later moment zal het watertarief worden aangepast.

Voedselpakketten

Het ligt ook in de lijn der verwachting, dat de regering nog deze maand zal beginnen met het verstrekken van voedselpakketten  aan geselecteerde groepen die het nodig hebben. De schatting van de vorige verstrekking was dat die aan zo’n 80.000 personen zijn overhandigd, maar hoeveel het nu worden is nog niet duidelijk. Het gaat deze keer wel om een eenmalige verstrekking, aldus de bron.

Koers

Naar verwachting zal de koers binnenkort worden vrijgelaten, mogelijk al eind deze, begin volgende week. Nog onduidelijk is op dit moment in hoeverre de koers de lucht in zal gaan  De koers is voorlopig SRD 21 voor een Amerikaanse dollar volgens de koers van de Centrale Bank van Suriname. Wat het wordt na het vrijgeven van de koers is dus nu nog niet duidelijk.

Begroting en Herstelplan

De regering is verder voornemens de begroting in te dienen bij De Nationale Assemblee nog deze week of uiterlijk begin komende week. De Assemblee zou zich inspannen om de begroting nog voor eind juni rond te krijgen, zodat er een goed verhaal is naar het IMF (Internationaal Monetair Fonds) toe. Het ontwikkelingsplan, dat bij de begroting ingediend zou moeten worden, is echter nog niet klaar. In plaats daarvan wordt overwogen om het Herstelplan, voor drie jaren, gelijktijdig met de begroting in te dienen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: