Polls: Merendeel burgers kan zich vinden in de total lockdown

Veel mensen hebben weinig vertrouwen in de Assembleeleden….

Ondanks, dat de ruim twee weken durende total lockdown voor veel chaos in het land zorgt, blijkt uit een poll op de website van Dagblad Suriname dat toch een merendeel van de bevolking zich in die lockdown kan vinden. Iedereen ziet de drukte op de wegen, bij banken en kantoren van bedrijven als Western Union, bij supermarkten en merkt dat veel producten niet verkrijgbaar zijn. 

Op de vraag of de burger zich kan vinden in de door de regering aangekondigde lange total lockdown, heeft 58 procent (615 stemmen) toch positief gereageerd. 42 Procent van de stemmers stelt daarentegen zich er niet in te kunnen vinden, 441 stemmen.

In een tweede poll heeft Dagblad Suriname haar bezoekers en lezers de vraag voorgehouden: ‘Democratie is een vorm van bestuur waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening. Maar, heeft u, de burger, nog vertrouwen in de Assembleeleden?’

Van de in totaal 1.105 uitgebrachte stemmen, hebben 859 personen – 78 procent – het vinkje bij ‘Nee’ ingevuld. 246 Personen (22 procent) blijken wel vertrouwen te hebben in de gekozen Assembleeleden.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: