Karan in Nickerie bakt zijn eigen brood: “Zolang Covid-19 besmettingen hoog zijn, ga ik zelf bakken”

Karan, in het district Nickerie, heeft het recept van zijn zelfgebakken brood geplaatst op social media. Balwantsingh, zoals hij echt heet, zegt woensdag 2 juni in gesprek met Dagblad Suriname: “De motivatie om zelf brood te bakken kwam van vele berichten op Facebook, waarin men aangaf dat brood schaars is. Verder vind ik het als gezinshoofd gevaarlijk om in een rij te gaan staan met veel anderen. Ik kan de gezondheid van mijn gezin niet riskeren om 10 stuks brood. Zodoende besloot ik zelf brood te bakken.”

“Zolang de Covid-19 besmettingen hoog zijn ga ik zelf bakken. Het is vers, lekker en hygiënisch. Ik ben blij dat men het initiatief neemt om het te proberen. Het geeft een goed gevoel dat mijn recept geliefd is bij velen”, aldus Karan.

Hij heeft koken als hobby en probeert graag recepten van YouTube uit. Hij bakt thuis voor eigen plezier. Zodoende is hij jaren geleden begonnen met het bakken van pizza’s en heeft uiteindelijk zijn eigen recept ontwikkeld. Hij heeft zijn eigen recept voor het maken van deeg voor pizza zodanig gewijzigd, dat hij nu brood kan bakken. Hij is overgegaan tot plaatsing van het recept met uitleg op Facebook met als doelstelling, om mensen te laten zien dat brood bakken niet moeilijk is en de gezondheid van jezelf en je gezin boven alles staat. Buiten zijn verwachting om is het recept meer dan . keren gedeeld en kreeg ook heel veel berichten via chat voor advies. 

Hij heeft naast koken ook zijn met muziek als hobby en is in het dagelijks leven werkzaam als politieambtenaar. 

Het recept van brood (vrijgegeven door Karan): 

STAP 1

– 250 ml warm water in een kom doen en 2  eetlepels suiker erdoor roeren

– half pak gist strooien op het water. Laat het gist ongeveer 10 min zitten. (Niet roeren, klein pak gist, 3 tot 4 theelepels zijn voldoende)

– Doe daarna 1 theelepel zout en 1 eetlepel gesmolten boter (of spijsolie) in.

STAP 2

– Doe in 3 cups (1 cup is 250 ml.) blom en kneed ongeveer 15 minuten lang

– Laat het deeg 1 tot 1.5 uur rijzen. (Ik gebruik blom in paarse verpakking multi-purpose)

STAP 3

– Verdeel het deeg in gelijke bollen. Kneed elke bol nog even en maak vormpjes. Leg ze in een pan voor nog eens 1.5 uur rijzen.

– 10 minuten in de oven op 180-200 graden.

Smakelijk eten!

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: