Kapitaalvernietiging in Brokopondo – Goudopkantoor nooit in gebruik genomen

Goudopkoopkantoor annex bank te Brownsweg in het district Brokopondo, dat door Grassalco is gefinancierd en waarvan de bouw in 2017 was gestart, staat er vandaag de dag nog steeds verlaten bij. De planning was dat de opening in augustus 2018 zou plaatsvinden. 

De dienstverlening zou met dit kantoor dichter bij de gemeenschap van Brokopondo worden gebracht. Een van de panden zou door de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) worden beheerd. Wat het goudopkoopkantoor betreft, er zou ook met een partner in zee worden gegaan. Bij de onthulling van het naambord bij het startsein van de bouw waren aanwezig de toenmalige directeur van Grassalco, Sergio Akiemboto, oud- districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pans, en vertegenwoordigers van de SPSB, het traditioneel gezag van Brokopondo en kleine goudzoekers. 

Destijds waren er alleen maar lovende woorden over het project. Met de komst van het goudopkoopkantoor hoefden de goudzoekers niet meer naar Paramaribo, ze zouden hun waar gelijk kunnen verkopen dichtbij hun werkgebied. Ook kregen ze de mogelijkheid hun geld direct te storten op de bank op hetzelfde complex. Ze zouden daarmee niet alleen geld besparen,  maar ook tijd en energie en daarenboven was hun veiligheid ook beter gegarandeerd. Werkgelegenheid zou gecreëerd worden in het district. Brokopondo is in beweging, waren destijds de woorden van Kenya Pansa.

Maar, na 4 jaren is er nog steeds geen goudopkoopkantoor annex bank gevestigd in het gebouw. Dit is de zoveelste bewijs van kapitaalvernietiging in het land. De vele irco’s in het gebouw draaien gewoon 1 maal 24 uur, maar waarom is onduidelijk, immers, het hele pand wordt niet gebruikt. 

De bewoners van het district Brokopondo hopen dat de huidige regering het project oppakt en doorgaat ermee. De beloofde dienstverlening dichtbij huis, daar verlangen ze nog steeds ernaar. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: