Ambassadeur Khargi coördineert Covid-noodhulp voor Suriname

De Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi, heeft maandag 31 mei op verzoek van de Surinaamse regering een bijeenkomst gehouden om de acute Covid-noodhulp voor Suriname te coördineren, zo is dinsdag 1 juni bekendgemaakt door de voorlichtingsdienst van de regering, Communicatie Dienst Suriname.

Aanwezig waren dr. Marc Sprengers, gewezen directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), cabaretier Jörgen Raymann en vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), drs. Kathleen Ferrier van het Diaspora Instituut Nederland, dr. Denise Telgt, internist-infectioloog, van het artsenteam uit Nijmegen, dr. Chander Mahabier, chirurg  en voorzitter van de Stichting COGESUR, Stichting Extra handen voor de zorg en dr. Pranobe Oemrawsingh, intensivist-cardioloog en voorzitter van het Diaspora Medical Team.

De hulpverleners hebben zich gecommitteerd om al hun activiteiten met elkaar af te stemmen en de krachten te bundelen om de acute noodhulp aan Suriname te stroomlijnen. Deze hulp zal bestaan uit personeel, intensive care & algemeen verpleegkundigen, laboratoriummedewerkers, zaalartsen en medische specialisten, onder andere intensivisten en infectiologen. Ook zal de Surinaamse zorgsector voorzien worden van medicatie, beademings-en monitoringsapparatuur met bijbehorende verbruiksmateriaal.

Daarnaast is het beschikbaar krijgen en transporteren van vaccins, een parallel lopende, topprioriteit. Ondertussen is dinsdag 1 juni bekend geworden, dat van het Nederlandse ministerie van Defensie, 2 militaire zuurstofcontainers om zuurstof te maken, naar Suriname onderweg zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: