Politie-informatie over ongeval Catharina Sophia waarbij buschauffeur om het leven kwam

De 36-jarige buschauffeur Wikash Algoe is afgelopen vrijdagmiddag, nadat een vrachtwagen geparkeerde auto’s had aangereden ter hoogte van de begraafplaats te Catharina Sophia in het district Saramacca, overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdagavond 29 mei.

Agenten van het politiebureau te Groningen gingen na de melding van het Command Center naar de locatie en troffen het slachtoffer in kritieke toestand aan. Met de ambulance van de RGD-poli van Tijgerkreek werd de buschauffeur voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onderweg naar de ziekeninrichting kwam het slachtoffer te overlijden.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de 47-jarige S.S., die de vrachtwagen bestuurde, over de Oost-Westverbinding reed vanuit de richting Calcutta en gaande in de richting van Paramaribo. Ter hoogte van de begraafplaats kwam de truckbestuurder in botsing met een auto die op de weg stond geparkeerd. Door de harde klap kwam auto tegen de lijnbus aan. Algoe,die op dat moment voor zijn bus stond, kwam te vallen, waardoor de bus over hem heen rolde en tegen een andere stilstaande auto aankwam.

Na de botsing werd truckbestuurder door omstanders aangevallen en slagen toegebracht op het lichaam. Eén van de omstanders, de 52-jarige A.S., is aangehouden. Aan de opsporing en aanhouding van de andere omstanders die de truckbestuurder ook aanvielen, wordt gewerkt.

Volgens verklaring van de vrachtwagenchauffeur reed hij over de weg en merkte op dat er tegenliggers kwamen. Bij die gelegenheid remde hij af, maar merkte toen, dat zijn remmen het niet deden. De vrachtwagen slingerde daarbij van het wegdek en kwam in botsing met de stilstaande voertuigen. 

De vrachtwagenchauffeur is in het bezit van een geldig Surinaams Rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het lichaam van Wikash Algoe werd na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder na medische behandeling op de RGD-poli werd voorgeleid, waarna hij naar huis mocht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: