‘Handmade by Felicia Awailame’ voor sieraden en inheemse klederdrachten

‘Handmade by Felicia Awailame’ voor sieraden en inheemse klederdrachten

Voor sieraden van kralen en inheemse klederdrachten is men terecht bij ‘Handmade by Felicia Awailame’. Onderneemster Cherish Awailame vertelt dat het allemaal begon met de moeder van Awailame die sinds haar jonge jaren bezig is geweest met het vervaardigen van  handgemaakte sieraden en klederdrachten. Zij is afkomstig van het dorp Galibi in het district Marowijne en is gehuwd met Erwin Awailame (vader van Cherish). “Wanneer zij zo een set had gemaakt werden de sieraden op een doek geplaatst en probeerden zij die te verkopen. Maar het was niet wat het wezen moest”. De moeder had namelijk een kleine klantenkring. Totdat een klant belde en had aangegeven, dat haar ketting was verkleurd. Cherish probeerde natuurlijk met oplossingen te komen en bood haar een andere ketting aan , maar het mocht niet baten. Dit was de druppel die emmer deed overlopen. Dagen gingen voorbij en het viel op dat de moeder geen kralen werk meer deed. Cherish ging online en zocht op Amazone naar kralen met mooie kleuren en kwaliteit. Zodoende nam ze de stap om kralen te laten halen. Echter waren de prijzen aan de hoge kant en kon ze via Amazone slechts twee of drie keer bestellen en slechts twee kleuren. Maar opgeven was geen opinie dus ze ging opzoek naar een leverancier. Na een zoektocht is het zover gekomen en hebben zij kunnen zorgen voor professionalisering van het kralen werk. Om haar klanten te bereiken maakte zij selfies met de sieraden en ging die op sociale media posten. Met de huidige situatie dachten zij dat de afzet minder zou worden, maar de vraag ernaar is gestegen. Dit is deels te danken aan een andere jongen onderneemster Cynthia Read. Zij is een van de grote klanten van Handmade by Felicia Awailame en zeker ook een motivator geweest, aldus Cherish Awailame.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: