79North Inc. meldt nieuwe goudontdekking in het Nassau-gebied

Het Canadese bedrijf 79North Inc. (https://79north.ca/) heeft een nieuwe ontdekking gedaan op het 20.000 hectare grote Nassau-gebied in Suriname, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de Merian-goudmijn in Newmont en 60 kilometer ten oosten van de Rosebel/IAmGold goudmijn in Brokopondo. 79North Inc. opereert als een exploratiebedrijf voor mineralen. Het bedrijf richt zich op de verwerving, exploratie en ontwikkeling van eigendommen voor de winning van goud en andere mineralen. Dit meldt GlobeNewswire woensdag 26 mei.

Nieuwe ontdekking

De nieuwe ontdekking genaamd de Carbonara-goudzone, grotendeels verborgen door jungle, is minstens 1.600 meter lang en enkele meters breed. Oprichter en CEO Jon North zegt, dat de silica-wijzigingszone bij Carbonara een van de grootste afzettingen van hydrothermisch kwarts is die hij ooit heeft gezien, “wat bemoedigend is, omdat elke geoloog weet dat goudafzettingen ook kwartsafzettingen zijn”. 

In januari publiceerde het bedrijf resultaten van de eerste 45 monsters van steenchips die waren genomen van het Witlage-doel, met testen tot 27,98 gram goud per ton. Witlage en Carbonara zijn 79North’s eerste twee boordoelen, en North zegt dat hij denkt dat het bedrijf als eerste Carbonara zal boren. “De grootte van Carbonara is zo overtuigend en het is continu”, zegt hij.

Enthousiast

North is enthousiast over de toekomst. “Het lijkt net alsof we deze grote concessie hebben, in een regio dat de Merian- en Rosebel goudmijn bevat. De directeur geeft aan, dat de eer te beurt valt aan de Braziliaanse goudzoekers voor het aanwijzen van plaatsen om de jacht op goud te beginnen. “We volgen gewoon waar de Brazilianen het alluvium vinden en zoeken uit waar het goud vandaan komt”, zegt hij. “Dat was hoe Rosebel en Merian werden gevonden.” De Brazilianen zijn echt goede goudzoekers, voegt hij eraan toe. Ze geven alleen om het alluvium en rijden de jungle in met een graafmachine, komen op waterlopen, rijden langs de kreken en elke 10 of 20 meter halen ze een paar scheppen uit de kreken, pannen het, tellen de kleuren en beslissen om daar te mijnen of door te gaan. 

Tijdens zijn eerste reis naar Suriname in juli 2016, herinnert North zich, “daar was niets, het was een niemandsland, jungle”. Maar sindsdien “is een groot aantal Braziliaanse opgedoken, hebben ze prospectie gedaan en zijn ze begonnen met het delven van alle grind uit de kreken die deze topografische en magnetische afwijking leeg maakten, dus zeiden we:’ De natuur probeert ons iets te vertellen, het is de bron van het goud.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: