Suriname gebukt onder wateroverlast

De redactie van Dagblad Suriname kreeg dinsdag 25 mei vanuit het hele land foto’s en ander beeldmateriaal toegestuurd van onder water gelopen straten, wegen en percelen. Een gevolg van jarenlang achterstallig onderhoud van lozingen, trenzen en in algemene zin van de ontwateringsstructuur.

Wat de regering vandaag de dag kan doen heeft wel weg van pappen en nathouden, ofwel met geringe financiële en materiële middelen trachten zo goed en zo kwaad als het gaat hier en daar opschoningswerkzaamheden te verrichten. Een gedegen structurele oplossing blijft echter nog achterwege.

Een van de ontvangen foto’s laat de wateroverlast zien in de Sahadewlaan te Kwatta, Paramaribo (zie de foto bovenaan) waar het water volgens een bewoner tot aan de knieë komt. ‘Bewoners kunnen hun huis niet uit in het achterste deel van de straat.

In het district Nickerie is onder andere een weg, zie de foto hierna, die naar percelen gaat van de uitbreiding Henar 1 en 2, een onbegaanbare grote modderpoel geworden. Er wonen geen mensen aan de weg, er zijn alleen rijstvelden.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: