Bootsman (43) tijdens ruzie aan boord boot op Marowijnerivier doodgestoken

De 43-jarige bootsman Bertje Meny Alima is donderdagavond 20 mei in een boot op de Marowijnerivier nabij het dorp Galibi doodgestoken, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdagavond 22 mei.

Agenten van het politiebureau Albina gingen na een melding van het Command Center naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst werd het slachtoffer, die geen teken van leven meer vertoonde, aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde formeel de dood vast. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt dat bootsman Alima met twee andere bewoners van Galibi, de 57-jarige B.P. en de 30-jarige L.N. in de late middag met de boot richting het dorp Baboen Santi voeren voor het ophalen van de 54-jarige M.P., de jongere broer van B.P. Onderweg dronken de drie mannen een fles drank en raakten aangeschoten. Op een gegeven moment bleek de boot een probleem te hebben. Hierdoor ontstond een heftige woordenwisseling tussen de bootsman en L.N. 

Alima viel bij die gelegenheid zijn tegenstander met een pagaai aan. L.N. week uit voor de aanval en bewapende zich met een scherp voorwerp dat in de boot was. Hiermee bracht hij Alima een steek toe in zijn borststreek.

De mannen voeren de boot met het gewonde slachtoffer door naar Baboen Santi en haalden M.P. op. M.P. dacht door de aangetroffen situatie dat zijn broer en de twee andere opvarenden dronken waren. De opvarenden keerden terug naar het dorp Galibi. Aan wal haalden zij het slachtoffer uit de boot en constateerden toen samen met andere dorpsbewoners dat die geen levensteken meer vertoonde. Een verpleger van de hulppost van Medische Zending gaf ook aan dat de man was overleden.

De drie opvarenden L.N., B.P. en M.P. werden opgebracht voor verhoor. De verdachte L.N. heeft bij de voorgeleiding toegegeven Alima te hebben gestoken. Het scherp voorwerp is achterhaald en in beslag genomen.

De twee broers P. zijn na verhoor heengezonden, terwijl de verdachte L.N. na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld. Het lichaam van Alima is voor obductie door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: