Prijs SOL-diesel per liter verhoogd

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft donderdag 20 mei bekendgemaakt, dat per vrijdag 21 mei een liter diesel gedistribueerd door SOL Suriname SRD 11,82 zal kosten. De prijs was per 8 mei SRD 11,33.

Evenals bij alle voorgaande prijsaanpassingen stelt het ministerie ook nu weer, dat de brandstofprijs wordt verhoogd vanwege de per 22 september vorig jaar door de Centrale Bank van Suriname, CBvS, ingevoerde unificatiekoers en het feit dat de CBvS de bandbreedte voor de verkoopkoers van de Amerikaanse dollar per 1 maart is ingesteld op maximaal SRD 16,30. 

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bericht zaterdagavond 22 mei, dat zij kennisgenomen heeft van een bericht dat in de gemeenschap en op social media circuleert, waarin wordt aangegeven, dat de brandstofprijzen mogelijk in het weekend zijn aangepast. ‘Dit wordt met klem ontkend en verwezen naar het rijk der fabelen’, aldus het ministerie.

De enige wijziging, die op 21 mei heeft plaatsgevonden is de dieselprijs bij SOL naar SRD 11,82. De overige brandstofprijzen van de oliemaatschappijen zijn ongewijzigd gebleven.

‘Het ministerie doet een dringend beroep op de gemeenschap om niet op fake news in te gaan en uitsluitend de officiële berichten van het ministerie af te wachten.’

‘PK 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: