Centrale Bank intervenieert met US$ op valutamarkt

Vanaf maandag 24 mei gaat de Centrale Bank van Suriname met de Amerikaanse dollar op de valutamarkt interveniëren. De commerciële banken en de cambio’s zullen van Amerikaanse dollars worden voorzien en deze ten verkoop aanbieden tegen de koers van SRD 21. Men mag maximaal US$ 2.500 per persoon verkopen en geen enkele andere kosten in rekening brengen. 

De Centrale Bank hoopt met deze actie de koers  voor vreemde valuta te bedwingen. 

De afgelopen week was er sprake van onrust op valutamarkt waarbij de wisselkoers voor de Amerikaanse dollar en de Euro binnen een tijdsbestek van enkele dagen met 2 tot 3 punten omhoog schoten. Deze situatie noopte de moederbank om de officiële wisselkoers van SRD 16,30 bij te stellen naar SRD 21 voor de Amerikaanse dollar. Dit is ook de koers die de banken en de cambio’s zullen hanteren bij de verkoop aan het publiek. 

Sinds enige tijd kan men nauwelijks Amerikaanse dollars kopen bij de banken en de cambio’s. Met enig geluk kon men slechts US$ 100 kopen.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: