186 Covid positief geteste personen zaterdag en 2 patiënten overleden aan virus

Weer zijn personen overleden aan het Covid-19 virus. Twee patiënten zijn zaterdag aan het virus overleden. Het aantal doden bedraagt nu totaal 245, sinds het Coronavirus zijn intrede deed in het land, medio maart vorig jaar. 

Het aantal Covid-19 positief geteste personen bedraagt zaterdag 186, aldus het Covid-dashboard op de Covid-website van de gezondheidsautoriteiten ‘s avonds. Er zijn zaterdag, in het lockdown weekend, 436 tests uitgevoerd.

43 Patiënten zijn zaterdag genezen verklaard. In Intensive Care Units liggen 32 patiënten, en 210 personen (dinsdag 188) worden buiten ICU’s verpleegd in de ziekenhuizen.

837 Positief geteste personen bevinden zich nu in isolatie.

Het totaal aantal positieve besmettingen sinds de aanvang van de Covid-pandemie bedraagt 12.928. 

De cijfers van zaterdag tonen aan, dat zij over de hele blijven stijgen. Dat leidt ertoe dat veel mensen zich publiekelijk, vooral op social media, gaan afvragen in hoeverre alle maatregelen wel of niet effectief zijn. Mensen beginnen het geloof en vertrouwen in de maatregelen te verliezen.

De autoriteiten blijven echter benadrukken dat iedereen de maatregelen in acht moet blijven nemen, waaronder de drie meest bekende: het dragen van een mond- en neuskapje, de 1.5 meter afstand in acht nemen en het goed wassen van de handen. Verder dienen alle overige maatregelen, zoals de avondklok en de weekend lockdown, te worden nageleefd.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: