Onrust op busstation Dr. Sophie Redmondstraat

Een poging tot een wilde actie. Dat is wat er donderdag 20 mei gepoogd werd op het busstation aan de Dr. Sophie Redmondstraat. De PL-bushouder Amrish Sidhoe zegt aan Dagblad Suriname, dat de PL-bussen donderdag verhinderd werden om te rijden, met andere woorden om wat te kunnen verdienen. Niet alleen hij, ook andere PL-bushouders denken niet aan actievoeren vanwege de piek in de coronabesmettingen.

Sidhoe verduidelijkt, dat deze groep ook gebukt gaat onder de erbarmelijke economische omstandigheden, echter, het leven riskeren beschouwt hij niet als een slimme oplossing. Maar, er waren personen die de PL-bushouders tegen hun wil trachtten aan te zetten om mee te doen aan het massaprotest op het Onafhankelijkheidsplein. 

Uit bekomen informatie staat, vermoedelijk, de PLO (Particuliere Lijnbushouders Organisatie) achter de onrust op het busstation. Ook Sidhoe ziet daarvoor wel een degelijke aanleiding. Hij wijst erop, dat de huidige regering een stop heeft gezet achter de brandstofcompensatie, dus ook een stop achter de SRD 66.000 die de PLO van de staat kreeg voor het uitschrijven van cheques. De PLO heeft meermalen gesteld dat ze liever niet belast wordt met de uitbetaling van de brandstofcompensatie daar ze iedere keer verwijten moet incasseren. Dat gelooft geen enkele bushouder. Wie wil nou niet een fikse betaling voor weinig inspanning? Mocht er weer brandstofcompensatie gegeven worden door de staat, dan zal dat niet meer via de PLO gaan, het zal rechtstreeks op de bankrekening van de bushouders overgemaakt worden. 

Wat vindt PLO-voorzitter John Mahadewsing van het verwijt, dat de PLO bushouders tegen hun wil aanzet om te protesteren in een Covid-tijd? Die vraag bleef onbeantwoord

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: