Leerkracht staat vijf uur in rij om gevaccineerd te worden

De onderwijsbonden BvL (Bond van Leraren) en ALS (Alliantie voor Leerkrachten in Suriname) organiseerden dinsdag 18 mei hun tweede vaccinatiecampagne. Tussen twaalf uur en vijf uur ‘s middags konden leerkrachten zich laten vaccineren bij Lyceum I aan de Passiebloemstraat. De onderwijsgevenden mochten hun ouders ook meenemen.

Het werd een groot succes. In totaal zouden zo’n circa 1.000 personen zijn ingeënt met het corona-vaccin AstraZeneca. ‘Vanaf het eerste moment was er een enorme drukte. Tegen half zes waren er nog zeker 200 personen aanwezig. Leerkrachten, hun gezinnen en ouders, en personeel van bedrijven in de nabije omgeving hebben zich laten vaccineren, ik schat dat het een totaal gaat worden van zeker 1.000 gevaccineerden’, zei BvL/ALS-voorzitter en Assembleelid, Reshma Mangre (VHP), na afloop in gesprek met Dagblad Suriname.

Ondanks het hoge aantal gevaccineerden – niet allemaal leerkrachten trouwens – zijn er ook wat kritische geluiden te horen. Zo laat een van de leerkrachten de redactie van Dagblad Suriname weten, dat zij ook een van de leerkrachten was die zich dinsdag wilde laten vaccineren. 

‘Rommelig, niet goed georganiseerd’

‘Maar, ik heb van twaalf uur tot vijf uur in een rij gestaan. Pas tegen vijf uur ben ik geprikt. Grote groepen personeelsleden van bedrijven werden ook gevaccineerd, maar wist ik veel. Natuurlijk hebben zij ook recht op een spuitje. Maar, ga dan wel netjes in de rij, precies zoals de anderen deden die daar waren. Het was rommelig en niet goed georganiseerd. Pas tegen vijf uur werd een ander lokaal ingericht als prikpunt. Een volgende keer ga ik ergens anders en niet meer naar een plek georganiseerd door de Bvl/ALS.’

Inmiddels heeft Mangre aangekondigd dat ze de vaccinatiecampagne wil voortzetten in het district Nickerie. Op dit moment is echter nog niet bekend wanneer en waar.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: