De prijzen van babyvoeding en pampers moeten betaalbaar blijven

De prijzen van babyvoeding en pampers gaan steeds verder de lucht in. De consumentenprijs van babyvoeding van het merk Nutrilon is SRD 78,30. De prijs van het merk Lactogen is SRD 65,95. De consumentenprijs van pampers van het merk Kids Kit is SRD  84,75 om SRD 104,20 (maat M en XL). Ouders laten weten, dat de prijzen echt ‘moordend’ zijn. Een baby wordt in deze tijd een ‘luxe’ genoemd.

Sommige ouders werken bij verschillende plaatsen of moeten overwerken om in de behoefte van hun baby te voorzien. Gezien de huidige situatie lukt dat ook niet, want de burgers moeten zich ook houden aan de lockdown tijden. Veel mensen willen graag nog een kind, maar de situatie laat dat niet toe. Een moeder vertelt, dat het vroeger mogelijk was om via de RGD (Regionale Gezondheidsdienst) waar je kind ingeschreven stond, 6 blikken babyvoeding te halen tegen een kleine vergoeding. “Nu is een klein blik babyvoeding al zo duur, laat staan pampers”, aldus deze moeder.

Een andere moeder laat weten, dat ze de prijzen hartverscheurend vindt, want ze zegt dat het moeilijk is om uit te komen, vooral wanneer je meer dan één kind hebt. Vaders laten weten dat het enorm zwaar is voor ze, ze voelen een enorme druk op ze door alle prijsstijgingen.

De ouders laten weten. dat ze maar niks eraan kunnen doen, ze moeten het maar kopen voor hun kind. Nu zijn de prijzen boven de grens van wat ze zich kunnen permitteren. Al klagen ze, uiteindelijk wordt de situatie niet beter. Andere ouders vertellen, dat ze proberen te bezuinigen door zelf pap te koken voor hun baby of borstvoeding te geven en enkele ouders gaan weer over tot het gebruik van luiers. Uiteindelijk hopen ze wel dat babyvoeding en pampers betaalbaar wordt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: