Een van de jongste weddingplanners in Suriname

Larissa Mathias is 22 jaar jong en woont in het district Para. Haar hobby’s zijn zingen, uitgaan, grappen maken en creatief bezig zijn. Ze heeft de Mulo school afgerond en daarna het VWO. Op dit moment is ze werkzaam bij Alembo en heeft haar eigen ondernemingen.

Ze had altijd interesse in bruiloften, maar ze wist niet dat wedding planner zijn een baan was of dat je een opleiding kon volgen. Nadat ze haar VWO-diploma behaalde keek ze uit naar de volgende uitdaging. Sommige opleidingen waren heel duur, waardoor ze wat anders moest kiezen. Op Facebook zag ze een post van Eva’s service bureau, een wedding planners cursus.

Larissa vertelt in gesprek met Dagblad Suriname, dat ze meteen contact met ze opnam en in november 2019 is ze gestart met de opleiding. “Vanaf de eerste dag was ik enthousiast en heb geen enkele trainingsdag gemist. Het was een leuke ervaring . In februari 2020 heb ik mijn Facebook-pagina Mathias Weddings & Events gemaakt. Binnen korte tijd waren er al veel mensen die interesse toonden. In 2021 heb ik mijn certificaat behaald.”

Een weddingplanner is simpel gezegd degene die een bruiloft organiseert, degene die meehelpt en meedenkt, degene die ervoor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Wanneer jij iets vergeten bent, heeft de weddingplanner het wel bij zich. 

Toen ze haar Facebook-pagina pas had gemaakt, was er nog geen Covid-19 in Suriname. Ze vertelt dat alles er toen prima uitzag, maar dat Corona zoveel heeft stopgezet. Alle bruiloften van 2020 moesten verschoven of zelf uitgesteld worden. Sinds vorig jaar richt ze zich alleen op kleine bruiloften met de Corona-maatregelen in gedachte. Ze zegt dat ze het niet zal opgeven, want 2021 ziet er volgens haar beter uit. 

Op 22 februari heeft ze haar eerste bruiloft gedaan. Voor dit jaar heeft ze nog een aantal bruiloften op schema, zelfs al een bruiloft voor 2022. “Ik blijf dus enthousiast”, zegt ze. 

Wat Larissa tegen andere jongeren wil zeggen is: “Als je een droom hebt, moet je ervoor gaan. Vergeet niet om geduldig te zijn en vertrouwen te hebben in hetgeen je wil bereiken. Jouw droom, geduld, vertrouwen en kwaliteit zullen ervoor zorgen dat jouw onderneming staande blijft.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: