Directeur Roosveld van de CDS na twijfels nu ook geprikt met Covid-vaccin

Na de nodige twijfels heeft directeur Alven Roosveld van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) relevante informatie opgezocht waarna hij besloten heeft zich te laten vaccineren. ‘Omdat we als land zo snel als mogelijk richting normalisatie moeten opgaan, vandaar de vaccinatieprik.’ Hij en enkele medewerkers zijn woensdag 19 mei gevaccineerd bij de RGD Limesgracht. ‘If joe wan’ alasan opo, dan tek’ a spoiti’, is nu de oproep van Roosveld. Hiermee wil hij iedereen aanmoedigen om zich te laten vaccineren tegen Covid-19.

In de strijd tegen Covid is vaccineren een onderdeel van de overheidscampagne. Inmiddels zouden ruim 57.000 burgers zich hebben laten inenten. Daarvan hebben ruim 2.500 hun tweede dosis AstraZeneca gehad. Dagelijks kunnen burgers voor vaccinatie terecht bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), het ’s Lands Hospitaal en de verschillende RGD-poliklinieken. Momenteel worden gezondheidswerkers, 60+’ers, personen tussen de 40 en 60 jaar met onderliggende ziektes, leerkrachten en leden van de zogenoemde gewapende machten gevaccineerd. 

Coördinator Shalini Ramautar, Covid-arts vertelt, dat de drukte groter is in de ochtenduren.

Als een persoon zich meldt voor vaccinatie dan wordt in de buiten wachtruimte gelet op de toepassing van de algemene Covid-19-maatregelen. Daarna wordt zijn of haar informatie ingevuld op een intakeformulier. Beurtelings worden personen opgeroepen voor een gesprek met de arts die de nodige medische vragen stelt. De arts geeft goedkeuring voor de vaccinatie. Hierna mogen de mensen in de binnen wachtruimte wachten totdat zij worden opgeroepen om naar de prikruimte te gaan voor de vaccinatie. Hierna gaat de persoon in de observatieruimte voor 15 minuten; degenen met onderliggende aandoeningen blijven 30 minuten. Nadat de observatietijd is verstreken mag de gevaccineerde vertrekken met zijn of haar vaccinatiekaart. Daarop staat ook vermeld welk vaccin is toegediend en wanneer men zich moet aanmelden voor het 2e prikje.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: