Minister Ramdin en Hart voor Suriname bespreken mogelijkheden diaspora-steun

De organisatie Hart voor Suriname heeft zondag 16 mei een ruim anderhalf uur durende online meeting gehad met Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking. 

De deelnemers vanuit de diaspora waren Jay Pahladsingh (voorzitter Hart voor Suriname), Kathleen Ferrier, Dennis Lapar, Ranjan Akloe, Arun Mahabier, Dowlatram Ramlall, Maurice Pahladsingh, John Brewster, Reina Patra, Remond Pahladsingh, Roy Hiralall, Irvin Bhola, Agnita Ebid Bourne, John Ritfeld, Dave Ensberg-Kleijkers, Manuela William, Angela Jiboth, en anderen. 

Sprekers hebben in het kort hun sympathie en visie gegeven hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan Suriname. De Tweede Kamerleden der Staten-Generaal Don Ceder (ChristenUnie) en Tunahan Kuzu (DENK) zijn ingegaan op hun steun vanuit politiek Den Haag. Zij willen er alles aan doen om Suriname op allerlei gebieden te ondersteunen. Uiteraard moet de Surinaamse regering aangeven wat de behoeften zijn. 

Minister Albert Ramdin heeft een aantal punten opgesomd die de diaspora zou kunnen doen bij de betrekkingen tussen Suriname en Nederland. Zoals op het gebied van financiën, politieke invloeden, kennis, kunde, sociaal, maatschappelijk en cultureel. Dit op basis van gelijkwaardigheid, zodat op lange termijn dit zou kunnen leiden tot een win-win situatie voor beide landen. 

De deelnemers waren heel erg enthousiast. De minister gaf gelijk aan dat zo’n meeting niet eenmalig is, maar dat dit op regelmatige basis zal moeten geschieden. Zeker eens in de drie maanden. In deze zal de rol van de Surinaamse ambassadeur Rajendre Khargi onmisbaar zijn, hij was dan ook aanwezig.

Na een grondige evaluatie zal het bestuur van Hart voor Suriname/Adviesraad bezien of er mogelijk werkgroepen te realiseren zijn op korte- en lange termijn, om zodoende gestructureerd ondersteuning te bieden aan beide landen. 

‘Hart voor Suriname is een organisatie, die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de regering van Suriname. Dit met een deskundig team als de Adviesraad. Wij blijven ons inzetten voor Suriname in zijn totaliteit’, aldus de organisatie in een persbericht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: