Diamanten huwelijk voor echtpaar Sodikromo-Mertodikromo

Het echtpaar Sodikromo-Mertodikromo is gehuldigd voor het feit dat ze zestig jaar zijn getrouwd. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van BIC Wanica Noord-West. Bestuursopzichter H. Tjodikromo die dc Suraksha Hirasingh vertegenwoordigde, bracht de felicitaties  over aan het echtpaar. Zij kregen een felicitatiekaart, een ingelijste foto en een gesloten enveloppe mee.

Echtgenoot  Sodikromo zag het levenslicht op 24 augustus 1943 in het district Commewijne. Hij heeft te Mariënburg in het district Commewijne gewoond. Hij heeft de lagere school bezocht tot en met de 6de klas, waar hij zijn getuigschrift behaalde. Hij heeft gewerkt in het suikerfabriek te plantage Mariënburg in de functie van hoofdlaborant. Vervolgens heeft hij gewerkt voor de Surinaamse Bauxiet Maatschappij (Suralco) in de functie van laborant en daarna voor het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) tot zijn pensionering. In zijn jonge jaren is hij lid geweest van de voetbalvereniging genaamd “Young Mariënburg”. Zijn hobby’s zijn dansen, fietsen en tuinieren.

Echtgenote Mertodikromo zag het levenslicht op 27 januari 1945 in het district Commewijne. Zij heeft te Mariënburg in het district Commewijne gewoond en komt uit een gezin van 10 kinderen, 6 meisjes en 4 jongens, waarvan zij het 1e kind is.  Zij heeft gewerkt als interieur verzorgster. 

Het echtpaar heeft 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Als hoogtepunt binnen hun diamanten huwelijk geven zij aan, dat zij hun eigen huis hebben. Zij verklaren dat wederzijds begrip, geduld en respect het belangrijkste is, dat hun diamantenhuwelijk bij elkaar heeft gehouden.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: