Newmont Suriname partner in strijd tegen Covid-19 in Suriname

Mijnbouwbedrijf zal blijven dienen als katalysator voor lokale economische ontwikkeling

Newmont Suriname ondersteunt medische instellingen om Covid-19 in Suriname te bestrijden via het opgerichte Covid-19 fonds. Het fonds is bedoeld om lokale gemeenschappen, overheid en medische instellingen te helpen met de strijd tegen Covid-19. Het COVID-19-fonds is vorig jaar opgericht met een totaal gecommitteerd fonds van US$ 1.2 miljoen. Eerder dit jaar werden de fondsen opgewaardeerd naar US$ 1.6 miljoen, zo laat het bedrijf in een persbericht weten.

Vorige maand overhandigde Newmont Suriname formeel de derde Bulk PPE-donatie, bestaande uit wegwerp drievoudige maskers, isolatie schorten, face shields en wegwerp PVC-handschoenen. De Bulk Donatie PPE werd gecoördineerd via SU4SU en overgedragen aan de BGVS (Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname). Deze donatie is ook gefinancierd via het Newmont Covid-19 fonds en heeft een waarde van US$ 187.000.

Naast de bulk-donatie van PPE’s heeft het bedrijf ook 120 voedselpakketten geleverd aan de Artisanal and Small-Scale Mining (ASM)-gemeenschap, waarvan 106 pakketten voor de Pamaka goudzoekers en 14 voor de Sabajo ASM-gemeenschap. Deze schenking sluit aan bij voedselzekerheid, een van de aandachtsgebieden die zijn geïdentificeerd voor het Covid-19-ondersteuningsfonds. De totale waarde van deze donatie is US$ 11.002.

‘Tot op heden hebben we US$ 902.432 besteed aan medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen aan gezondheidsautoriteiten en medische faciliteiten in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. Een totaal van US$ 248.097 is al vastgelegd voor gebruik in gezondheid, voedsel en persoonlijke beschermingsmiddelen, in totaal US$ 1.150.529 aan Covid-19-ondersteuning tot zover’, aldus Newmont Suriname.

Deze maand viert Newmont ook haar 100-jarig bestaan. Het bedrijf viert deze mijlpaal en kijkt uit naar een goede toekomst. Newmont is een bedrijf met meer dan 14.000 werknemers over de hele wereld met 12 operationele mijnen. ‘Het bedrijf wil al zijn voormalige en huidige medewerkers, gemeenschappen en aandeelhouders bedanken voor hun ondersteuning. Na een eeuw in operatie te zijn is Newmont werelds grootste goudmijnbedrijf, aangedreven door geweldige mensen, een ongeëvenaarde portfolio en een bewezen staat van dienst op het gebied van superieure uitvoering.’

Newmont Suriname zal blijven dienen als katalysator voor lokale economische ontwikkeling, door vertrouwen op te bouwen met gemeenschappen door transparante en respectvolle betrokkenheid van belanghebbenden en het demonstreren van goed milieubeheer. Het bedrijf kijkt ernaar uit om zijn doel te blijven realiseren om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw.

error: Kopiëren mag niet!