Vaccinatiecampagne BvL/ALS zonder problemen verlopen

Geen afwijkende gevallen geconstateerd bij 250 gevaccineerden

De BvL/ALS-voorzitter tevens Assembleelid, Reshma Mangre (VHP), noemt haar allereerste vaccinatiecampagne van maandag 10 mei een succes. In totaal zijn op die dag 250 personen gevaccineerd. Niet alleen leraren hebben het AstraZeneca vaccin toegediend gekregen, maar ook hun ouders en mediawerkers.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Mangre, dat leraren zich dinsdag ook hadden aangemeld op Lyceum 2. “Het was een campagne van een dag, maar de leraren dachten dat er dinsdag weer gevaccineerd zou worden. Heel wat leerkrachten twijfelden en wilden zelfs geen vaccinatie, maar toen ze zagen dat hun collega’s zijn gegaan, zijn ze ook gekomen: zien doen, laat doen”, vertelt Mangre.

Ze voert aan, dat leraren behalve op de vaccinatiecampagne zich dagelijks kunnen laten inenten op BOG (Bureau voor Openbare Gezondheidszorg), RGD (Regionale Gezondheidsdienst) en de ziekenhuizen daar de leraren als prioriteitsgroep zijn aangemerkt. “Met mijn vaccinatiecampagne tracht ik de leraren te motiveren. Er zijn zoveel onderwijsbonden maar geen van ze ondernemen acties. Dus ik dacht het een boost te geven.” Mangre beschouwt het als een meerwaarde dat zelfs de mediawerkers bereid waren om zich te laten vaccineren.

Volgens Mangre is tijdens de vaccinatie van de 250 personen alles vlot verlopen. Tot dusver heeft zij afwijkingen niet waargenomen bij deze groep. Initieel verwachtte Mangre een opkomst van 150 personen, dus “we zijn blij met die 250”. Op korte termijn is zij van plan weer een vaccinatiecampagne te plannen. Ze denkt daarbij een bezoek te brengen aan Nickerie.

Mangre vindt dat met zo een vaccinatiecampagne er invulling wordt gegeven aan voorlichting. Dat mag volgens haar opgevoerd worden. Om een grotere groep te bereiken vindt zij het belangrijk dat er niet alleen Nederlands wordt gesproken, maar bijvoorbeeld ook Javaans, Surinaams enzovoorts. “Het belangrijkste van dat prikje is, dat als je besmet bent, het risico veel kleiner is dat je op de Intensive Care belandt. Dus het is de moeite waard om je te laten vaccineren vooral nu we haast dagelijks honderd Covid-besmettingen krijgen”, aldus Mangre.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: