CDS zaait verwarring met berichtgeving over total weekend lockdown

Minister Ramadhin verontschuldigt zich voor de verwarring

In een spoedverklaring heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zich woensdagavond 12 mei verontschuldigd voor de verwarring die enkele uren ervoor was ontstaan door een bericht van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) over een total lockdown in komend weekend. Binnen een paar minuten deed de CDS echter weer een bericht de deur uitgaan dat het eerder verzonden bericht niet correct was. 

De minister zei woensdagavond, dat de regering donderdagmiddag de nieuwe maatregelen bekendmaakt.

Ramadhin: ‘De verklaring vanuit CDS mocht nog niet de deur uitgaan. Het was prematuur. De verklaring is te vroeg de deur uitgegaan.’ Volgens de bewindsman is de regering nog in overleg met diverse actoren. Woensdagavond werd nog gepraat met het Outbreak Managementteam en donderdagochtend wordt nog gesproken met de Covid-19-commissie van De Nationale Assemblee en andere sectoren. Ramadhin hoopt vervolgens tot ‘gebalanceerde maatregelen’ te kunnen komen.

Ramadhin benadrukte dat het bericht dat viraal gaat niet klopt. ‘De maatregelen zoals die woensdagavond rondgaan over een total lockdown van het weekend van 15 en 16 mei zijn niet van kracht en gelden niet. Vooralsnog gelden de maatregelen tot en met vrijdag 14 mei.’

De berichtgeving van de CDS had ondertussen al voor de nodige verwarring gezorgd.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: