145 Covid positief geteste personen donderdag – Een patiënt aan virus overleden

Het aantal Covid-19 positief geteste personen bedraagt donderdag 145, aldus het Covid-dashboard op de Covid-website van de gezondheidsautoriteiten ‘s avonds, dat waren er zaterdag 87, zondag 92, maandag 101, dinsdag 93 en woensdag 121. Er zijn donderdag 463 tests uitgevoerd.

Helaas heeft het virus ook weer een mensenleven gekost. Het totaal aantal doden sinds Covid medio maart 2020 zijn intrede deed in het land bedraagt nu 221.

49 Patiënten zijn donderdag genezen verklaard. In Intensive Care Units liggen 27 patiënten, en 152 personen worden buiten ICU’s verpleegd in de ziekenhuizen.

497 Positief geteste personen bevinden zich nu in isolatie.

Het totaal aantal positieve besmettingen sinds de aanvang van de Covid-pandemie bedraagt 11.572.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft via een persbericht donderdagavond 13 mei onder andere bekendgemaakt, dat van zaterdag 15 mei tot vrijdag 28 mei er geen sprake zal zijn van een weekend lockdown, maar de avondklok zal iedere avond en nacht van kracht zijn van 18.00 uur tot 05.00 uur.

In het persbericht stelt Ramadhin, dat de epidemiologische trend van Covid-19 geen reden tot optimisme is. Volgens de bewindsman heeft het het pakket aan maatregelen van de afgelopen 3 weken wel erin geresulteerd dat er geen exponentiële toename van gevallen zijn geweest, maar een substantiële daling is uitgebleven.

‘De ziekenhuiszorg is onder ernstige druk komen te staan. Er vindt continu overleg plaats tussen het ministerie van Volksgezondheid en de relevante werkgroepen in de ziekenhuizen, eveneens met de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR), teneinde een goede balans te blijven behouden tussen de reguliere- en de Covid-zorg.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: