Schaafijsverkoper: “Vroeger verkocht ik een hele stang, tegenwoordig niet eens de helft van de helft”

De Covid-19 situatie is voor de schaafijsverkoper in de Paramaribo Zoo ook niet prettig. Ondanks het mooie weer, staart hij voor zich uit, wachtend op klanten. Hier en daar lopen wat mensen rond, maar er heerst overwegend stilte, af en toe is er een onderbreking, van dierengeluiden. “De lockdown is voor niemand normaal, we moeten sowieso proberen te blijven hosselen en blij te zijn met het beetje dat je kan verdienen om te eten.”

De schaafijsman ‘ijsjeman’ vertelt dat hij is teruggevallen in de ijsverkopen. Voorheen schaafde hij een hele stang ijs. “Tegenwoordig moet ik blij zijn als ik een kwart stang ijs heb verkocht.” Een andere kostenpost heeft hij hierdoor ook bijgekregen, namelijk: de flessen siroop. De siroop in allerlei smaken maakt ‘ijsjeman’ zelf en dat is ambachtswerk tot laat in de avond.

“Maar, als niemand komt dan moet ik de inhoud weggooien want na twee weken is de siroop niet meer goed”, zegt de ‘ice man’ zoals hij ook wel eens wordt genoemd. Flessen vol siroop weggooien is een dure grap, want de ingrediënten, waaronder suiker, zijn niet gratis. “Bovendien kon ik vroeger een voorraad maken, maar nu is dat niet meer mogelijk, ik moet steeds kleine beetjes bereiden en dat zorgt ook voor extra kosten.”

De ondernemer vertelt daarom dat hij het tegenwoordig niet alleen meer kan hebben van de bezoekers van de dierentuin, maar onderweg ook blij is met elke klant. “Want alleen op die manier is mijn dag een beetje gedekt”, zegt hij tot slot.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: