Platina huwelijk voor echtpaar Sastrohardjo-Soekirman

Het echtpaar Sastrohardjo-Soekirman is gehuldigd voor het feit dat ze 70 jaar zijn getrouwd. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van het Burger Informatie Centrum NIckerie. Districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft de gebruikelijke handelingen gepleegd op hun woonadres.

Het echtpaar stapte op 2 februari 1950 in het “huwelijksbootje”. Uit het huwelijk zijn geboren 8 kinderen, waarvan 3 zonen en 5 dochters. Het echtpaar is gezegend met 15 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen.

Echtgenote Sarah heeft gewerkt als modiste en had de zorg van de kinderen op zich. Echtgenoot Djoeri is gepensioneerde van het ministerie van Openbare werken. Het huwelijk van het  echtpaar is een gearrangeerd huwelijk geweest. Ze hebben elkaar voor het eerst na hun huwelijk gezien. Wat hoogtepunten betreft heeft het koppel er heel veel, waaronder de bedevaartstocht naar Mekka in 1992.

Het koppel is al jaren lid van de moskee van Sidoredjo, Stg. Achmad Baytulah, waarvan de heer Sastrohardjo bijkans 50 jaren de voorzitter is geweest. Een dieptepunt noemen ze het overlijden van 2 van hun kinderen. Het recept voor een geslaagd huwelijk is volgens hun verdraagzaamheid, liefde, communicatie en acceptatie van elkaars tekortkomingen. Zij leven heel gelukkig samen en genieten van hun A.O.V.

De heer Sastrohardjo is drager van de volgende decoraties, Groot Meester van de Ere Orde van de Palm, Groot Meester van de Ere Orde Ridder en The World Islamic Call Society

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: