Lancering door Wereldbank gefinancierd project ontsierd door vals gezongen volkslied

‘CDS heeft gepaste maatregelen in place om dit in de toekomst te voorkomen’

Het begin van de officiële lancering van het zogenaamde Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project maandagochtend 10 mei in de Congreshal te Paramaribo, in bijzijn van president Chandrikapersad Santokhi, werd ontsierd door een zeer slecht gezongen uitvoering van het Surinaams volkslied.

De dame die het volkslied ten gehore bracht – die overigens ook de ‘conferencier’ was – leek amper in staat goed te kunnen zingen en leek ook nog eens de tekst van het volkslied af te lezen van papier. Ze zong hakkelend en zeer vals en dat in bijzijn van de president van het land. Honderden mensen hebben op social media negatief en met stijgende verbazing gereageerd op haar ‘performance’ en iedereen vraagt zich wie haar heeft ‘gecontracteerd’ en waarom er geen professionele zangeres of zanger was ingehuurd.

Haar vertolking van het nationaal volkslied was een blamage, een schande. Diverse mensen die hebben geluisterd en gekeken naar de ‘zangkunsten’ van de dame, stellen op social media dat zelfs een kleuter van de lage fröbel het volkslied beter had gezongen….

CDS: ‘Wanneer gaan we afstappen van sensatie brengen?’

Alven Roosveld van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, niet te willen bekendmaken wie de conferencier/zangeres was. ‘Neen. Wat voor goeds zou dat u of haar doen? Wanneer gaan we afstappen van sensatie brengen? CDS moest in dit geval slechts de opname en uitzending faciliteren. We hebben vanuit onze verantwoordelijkheid gepaste maatregelen in place gebracht om dit te voorkomen in het vervolg.’

Minister Saskia Walden van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie wilde niet inhoudelijk reageren op het optreden van de zangeres.

De regering van Suriname heeft het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project getekend met de Wereldbank, dat het project financiert. Het wordt uitgevoerd door de ministeries van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Natuurlijke Hulpbronnen.

Het project heeft als doel het ondememers-en investeringsklimaat in Suriname te verbeteren, in het bijzonder de mijnbouw-, landbouw en toerismesector.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: