Geen total weekend lockdown, maar een total zondag lockdown….

De gezondheidsautoriteiten hebben donderdagmiddag 6 mei via een korte bekendmaking aangekondigd, dat er komend weekend geen total lockdown is, maar wel een total zondag lockdown.

De avondklok gaat vrijdagavond 7 mei in om acht uur ‘s avond en duurt tot zaterdagochtend 8 mei vijf uur. Vervolgens gaat al om vijf uur zaterdagmiddag 8 mei de avondklok in, beter gezegd een zondag total lockdown, die duurt tot maandagochtend 10 mei vijf uur.

De autoriteiten hebben vooralsnog geen tekst en uitleg gegeven over het hoe en waarom van een total zondag lockdown en waarom die al zaterdagmiddag om vijf uur in gaat. Er was tot donderdagmiddag rond vier uur ook nog geen persconferentie van het Covid Outbreak Managementteam aangekondigd om de samenleving uitgebreid te informeren. Het is de eerste keer, sinds Covid zijn intrede deed in Suriname (maart 2020), dat de gezondheidsautoriteiten kiezen voor alleen een complete zondag lockdown in een weekend. ]

Natuurlijk, het is een versoepeling, maar ongetwijfeld hadden velen in de samenleving gehoopt op een lockdown-vrij weekend.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: