FAI vakbondsvoorzitter Dwarka: “De lonen bij FAI zijn onmenselijk”

Vakbondsleider Dayanand Dwarka van de werknemers van het bacovenbedrijf Food and Agriculture Industries (FAI) te Nickerie, is hoopvol gestemd over een goede oplossing voor de perikelen rond de uitbetaling van de vakantiegelden van de medewerkers.

Afgelopen maandag en dinsdag legden de medewerkers het werk neer en heerste er een gespannen sfeer. Vanaf maart zouden de arbeiders hun vakantiegelden moeten hebben ontvangen, maar dat is tot op heden niet het geval.

De bond heeft een beroep gedaan op de medewerkers voor ruimte om gesprekken te voeren met de autoriteiten. Het personeel had zich op maandag en dinsdag spontaan verzameld voor het kantoor van het bedrijf. Het bestuur sprak de mensen toe. FAI is een honderd procent staatsbedrijf. Een brief met de standpunten van de arbeiders is ondertussen verstuurd naar de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dwarka klinkt tevreden over de verkregen ruimte van 3 dagen, zodat het bedrijf en het ministerie kunnen werken aan een oplossing. De medewerkers zijn nu weer aan het werk in afwachting van het resultaat van de gesprekken.

Demotivatie

De voorzitter van de vakbond zegt wel, dat de mensen gedemotiveerd zijn, omdat zij zich niet prettig voelen met de bejegening. “De lonen zijn onaanvaardbaar laag”, merkt Dwarka op. “Als je kijkt naar de financieel economische ontwikkelingen vanaf 2020 dan zijn deze salarissen niet houdbaar voor de werknemers.”

Dwarka noemt de lonen niet alleen onaanvaardbaar maar ook “onmenselijk”. De lonen zijn niet meegegaan met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, waaronder de inflatie en de koersstijgingen. Naast deze negatieve factoren klinkt Dwarka hoopvol vanwege de positieve opstelling van de minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, die bij het horen van de ruis direct contact met hem opnam. “We hebben met elkaar gesproken en ik ben er bijna van overtuigd dat het acute probleem van de vakantiegelden binnen de kortste tijd in orde komt.” “Het was een goed gesprek met de minister”, besluit Dwarka.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: