Politie schiet vluchtende autodief in been

Eigenaresse auto had haar wagen niet afgesloten en met sleutel in contact achtergelaten

Het Korps Politie Suriname bericht zondagmiddag 2 mei, dat leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) dinsdagmiddag 27 april de 31-jarige J.G. op de kruising van de Ostada- en Gerard Daustraat hebben aangehouden, nadat zij hem eerst in zijn rechterbeen hadden geschoten, omdat hij om de vlucht was en ondanks waarschuwingsschoten niet bleef staan.

Een 53-jarige vrouw had diezelfde dag aangifte van diefstal van haar auto gedaan in het politiebureau van Geyersvlijt. De vrouw verklaarde aan de politie, dat zij inkopen was gaan doen in een supermarkt aan de Basitostraat.  Daarbij had zij haar auto niet afgesloten en was de contactsleutel in het contactpunt van de auto. J.G. zag zijn kans schoon en reed weg met de auto.

In de Johannes Vermeerstraat, ter hoogte van de Jan Steenstraat, liet de dief het voertuig onbeheerd achter. Hij werd kort daarna door leden van het RBTP gesignaleerd. Bij het zien van de politie maakte J.S. zich echter uit de voeten. Agenten probeerden hem tot staan te brengen door waarschuwingsschoten te lossen. Toen de verdachte zijn vlucht toch voortzette, werd gericht op hem geschoten waarbij hij in zijn rechterbeen werd geraakt.

Na medische behandeling werd de dief overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld door de politie. Hangende het onderzoek is het voertuig van de aangeefster door de politie in beslag genomen.

De politie heeft tot slot nog een tip: “Laat uw auto nooit open staan. Laat uw voertuig nooit achter met draaiende motor. Laat de contactsleutel nooit in het contactpunt van uw voertuig achter. Ook al is het voor een korte tijd. Een dief heeft niet veel tijd nodig om toe te slaan. Wees geen makkelijke prooi.”

error: Kopiëren mag niet!