OW vult gat in Commissaris Thurkowweg met zeecontainer…..

Container-oplossing leidt tot storm van verbazing en kritiek op social media

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft in een persbericht bekendgemaakt, dat het ontstane gat in het weggedeelte ter hoogte van Dordrecht – nabij de oude sluis aan de Commissaris Thurkowweg te Jagtlust, in het district Commewijne – is gevuld met een zeecontainer. 

Deze oplossing heeft inmiddels tot een storm van kritiek geleid op social media. Veel mensen plaatsen vraagtekens bij de deskundigheid van medewerkers bij het ministerie. Zo vragen mensen zich af of rekening is gehouden met de invloed van zout water op de container, daarbij kennelijk vergetend dat er dagelijks honderdduizenden containers zonder problemen over zee worden vervoerd. Ruim 230 personen hadden zondagochtend rond negen uur al een reactie geplaatst op de Facebookpagina van het ministerie. Er zijn echter ook velen die het een prima oplossing vinden en benadrukken, dat het om een noodoplossing gaat en geen permanente oplossing.

Volgens OW wordt de weg spoedig opengesteld voor het verkeer. 

Een gedeelte van de Commissaris Thurkowweg werd vrijdagmiddag 30 april weggespoeld door de zware regenval van de afgelopen dagen. 

Er is een 40 voet container geplaatst, die met schoor is verstevigd. Op zondag 2 mei wordt het weggedeelte opgevuld met opvulzand en daarna voorzien van base course, aldus het ministerie.

Het ministerie van Openbare Werken zet zich samen met het districtscommissariaat van Commewijne met man en macht in om het weggedeelte zo snel mogelijk te herstellen en begaanbaar te maken voor het verkeer.

PK

error: Kopiëren mag niet!