Aannemer moet van dc Saramacca stoppen met ontwateringswerkzaamheden – Landbouwers woedend

Dc: ‘Niet de aannemers bepalen waar gewerkt wordt, maar de districtscommissaris’

Terwijl de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, ervoor zorgt dat in delen van het land ontwateringswerkzaamheden zijn- en kunnen worden opgestart, blijkt zijn inzet te Uitkijkpolder niet op een correcte wijze te worden uitgevoerd door aanemers. Zij zouden zelf bepalen waar gewerkt wordt en niet op door de lokale autoriteiten vastgestelde locaties.

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga heeft een aannemer opdracht gegeven om te stoppen met zijn graafwerkzaamheden, met machines die door OW zijn gestuurd. De boeren willen zo snel mogelijk een oplossing voor hun wateroverlastprobleem en de machines en de aannemer waren die oplossing.

De landbouwers in het gebied zijn woedend. Volgens hen heeft de districtscommissaris de aannemer opgeroepen voor een gesprek op haar commissariaat. ‘Het gaat weer regenen en we liggen al paar weken onder water. En nu worden we tegengewerkt’, aldus de woedende landbouwers.

In een reactie tegenover de redactie van Dagblad Suriname, laat districtscommissaris Bansi-Durga zaterdagavond weten: ‘Wat gebeurt is, dat vrijdag en zaterdag aannemers zijn gedirigeerd naar plaatsen in het district om werkzaamheden uit te voeren waarvan op navraag bij de aannemers wie de opdrachtgevers zijn geweest geen duidelijkheid verschaft kon worden. Wat bleek uit het gesprek van de aannemers is, dat zij zelf hadden gekozen in welke gebieden en welke werkzaamheden zij zouden uitvoeren en dat kan niet, de prioriteiten worden door mij als dc bepaald en dat is zaterdagmiddag op een vergadering met zes aannemers besproken en als zo overeengekomen.’

Tot slot laat de dc weten, dat vanaf zondag ‘de werkzaamheden normaal voortgang vinden op duidelijke instructies van de districtscommissaris met betrekking tot de aanpak van calamiteiten en welke aannemer waar de werkzaamheden zal uitvoeren.’ 

De districtscommissaris heeft de aannemers ook medegedeeld, dat er bij de aanpak van de noodsituatie orde moet zijn bij de uitvoering van de werkzaamheden, maar vooral controle op de uit voeren werken. ‘Calamiteiten bestrijden kan en mag niet uitmonden in een money making business. De aanwezige aannemers hebben alle medewerking toegezegd om de werkzaamheden uit te voeren onder coordinaatschap van het districtsbestuur onderleiding van de districtscommissaris’, aldus Bansi-Durga.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: