Bij eenzijdig verkeersongeval Tawajariepolderweg een dode en drie zwaargewonden

Bij een verkeersongeval donderdag 29 april op de Tawajariepolderweg is de 62-jarige inzittende van een auto Bonjamin Sojo ter plaatse overleden. Drie inzittenden werden zwaargewond afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 1 mei.

De politie van het bureau Jarikaba kreeg van het Command Center een melding van een verkeersongeval. Ter plaatse troffen agenten een aanzienlijk beschadigd voertuig aan met Sojo daarin bekneld. Hij vertoonde geen teken van leven. Met behulp van de brandweer werd de hij uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast. 

De bestuurster van de auto, die niet aanspreekbaar was, en twee andere inzittenden lagen met ernstige verwondingen langs de weg. Zij slachtoffers waren door omstanders uit de auto gehaald.

Onderzoek wees uit, dat de 39-jarige automobiliste M.S. met haar twee kinderen en haar vader Bonjamin Sojo over de Tawajaripolderweg reden. Zij kwamen vanuit de richting van de Bomaweg en gingen in de richting van Uitkijk. Ter hoogte van pand no.32 week M.S. uit voor een vrachtwagen, die vanuit de tegenovergestelde richting kwam. Tijdens de uitwijkmanoeuvre verloor M.S. de controle over de besturing van haar auto en raakte van de weg. De auto kantelde hierdoor op zijn zij en kwam in botsing met een elektriciteitsmast.

In een ambulance werden de drie gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het AZP. M.S. ligt op de afdeling Intensive Care. Zij is in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs. Het voertuig is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van de heer Bonjamin Sojo is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie.

error: Kopiëren mag niet!