President Santokhi gevaccineerd tegen Covid-19 virus

President Chandrikapersad Santokhi heeft zich vrijdag 30 april bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. Hij benadrukte dat burgers geen grappen moeten maken met de ziekte. Hij verwees naar de periode toen hij ook getroffen werd door het virus en tot de dag van vandaag de naweeën van de besmetting ervaart. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Het staatshoofd vraagt de samenleving alles te doen om niet besmet te raken, door de gezondheidsprotocollen die zijn vastgesteld na te leven. Vooral met de aanwezigheid van meerdere varianten in het land is het noodzakelijk voorzichtig te zijn. De regering is ook genoodzaakt maatregelen te treffen om het volk juist te beschermen.  

De president ging ook in op de discussie in de samenleving of hij wel of niet gevaccineerd mocht worden nadat hij eerder positief was getest. Santokhi zei woensdag groen licht te hebben gehad van medische specialisten, dat hij het vaccin mag krijgen en dat een tweede dosering niet nodig is. 

De president heeft nadat hij deze informatie te hebben gehad, besloten het prikje te nemen, omdat hij veel geloof hecht aan de wetenschap.. Per 30 april hebben zich 38.351 personen laten inenten. Dit aantal vindt het staatshoofd nog te laag. Zijn wens is dat rond het eind van het jaar iedereen gevaccineerd is. Zo lang dat niet het geval is, is de regering genoodzaakt maatregelen te treffen om de samenleving te beschermen. 

Onlangs liet hij in gesprek met presentator Faried Pierkhan van het RBN TV-programma Kal Aaj Aur Kal weten zich nog niet te laten vaccineren, omdat hij zelf genoeg weerstand heeft opgebouwd door vooral gezond te eten:

error: Kopiëren mag niet!