Lichaam in Surinamerivier bij Daume verdwenen meisje (11) geborgen

Het lichaam van het op zondag 25 april in de Surinamerivier bij het dorp Daume, tijdens het baden met familieleden, verdwenen 11-jarig meisje, is woensdag geborgen, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 30 april.

De politie van het bureau Djoemoe kreeg zondag 25 april een melding dat de 11-jarige Demesia Amoesie tijdens het zwemmen in de Surinamerivier was verdwenen. Tijdens het onderzoek van de politie bleek, dat het meisje met andere familieleden van het dorp Daume was gaan baden in de rivier. Op een bepaald moment verdween het meisje in de diepte, aldus de politie. 

Een oom schoot op hulpgeroep van een ander kind het meisje te hulp, maar zij was nergens meer te vinden. Het vermoeden bestond, dat zij met de stroom was meegesleurd en in de diepte was verdwenen. Een zoekactie van de politie, familieleden en dorpelingen leverde niets op. 

Het lichaam van het meisje werd woensdag in verre staat van ontbinding anderhalve kilometer verwijderd van het dorp Daume aangetroffen. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd het lichaam afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!