Jongen (17) schiet 29-jarige man in been na ruzie over diefstal bromfiets

De 29-jarige F.A. is maandagavond 26 april door de 17-jarige R.L. aan de Kasabaholoweg neergeschoten. Het slachtoffer werd in zijn rechterbovenbeen geraakt en werd in een ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt, dat R.L enkele dagen geleden aangifte van diefstal van zijn bromfiets heeft gedaan bij de politie van Uitvlugt. R.L. vermoedde, dat F.A. de dief was, omdat die hem vragen stelde over de diefstal van de bromfiets.  Na een woordenwisseling ging L. naar huis waar hij het vuistvuurwapen van zijn vader pakte. Hij keerde terug naar F.A. en schoot hem neer.

L. werd door een familielid naar de politie gebracht. Het vuistvuurwapen is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.  Het gaat niet om een illegaal vuurwapen. 

R.L. werd dinsdag 27 april, na overleg met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld door de politie. Gezien zijn jeugdige leeftijd is hij ingesloten in het Jeugd Doorgaanscentrum Opa Doeli

error: Kopiëren mag niet!