Onderschepping cocaïne te Tafelberg door samenwerking Suriname en Guyana

De Communicatie Dienst Suriname brengt woensdagavond 28 april de onderschepping ‘s morgens van een partij van 902 kilo te Tafelberg in verband met de intensivering van de samenwerking tussen opsporings- en inlichtingendiensten van Suriname en Guyana (CANU) en andere internationale partners zoals afgesproken door de regeringsleiders van beide landen enkele maanden geleden.

Deze samenwerking gaat gecontinueerd en verdiept worden teneinde de grensoverschrijdende criminaliteit, waarvan de aanpak bij de regering hoge prioriteit geniet, in al haar facetten effectief te bestrijden.

De actie woensdagochtend werd uitgevoerd door een gemengde eenheid van leden van het Korps Politie Suriname (KPS) en andere veiligheidsdiensten.

Bij deze actie is een buitenlander, een Cubaan, die ter plekke aanwezig was, aangehouden. Een tweede verdachte zou het bos zijn ingevlucht en nog voortvluchtig zijn. De politie zet het onderzoek voort.

error: Kopiëren mag niet!